Coronaaltje

Coronaaltje

 

Het Corona virus is echt. Dat weet ik. Net zo echt als het Griep virus en andere virussen. Het begon als een epidemie. Toen werd het een pandemie. De wereld, aan het handje van de WHO, raakte in paniek. De ene na de andere Overheid legde het ene na het andere Corona-protocol op. Een totale lockdown, geen lockdown, “intelligente” lockdown, zoals in Nederland. Een poging van Rutte C.S. om “de kolen en de geit te sparen”, denkend aan niet alleen de volksgezondheid maar ook de economie.

 

Nu, achteraf, lijkt die “intelligente lockdown” lang niet zo intelligent. Nu ziet het ernaar uit dat wij in dit land nog veel langer blijven zitten met maatregelen die enkel en alleen gebaseerd zijn op een getal dat door RIVM en OMT als heilig wordt gezien en waar alles en iedereen in deze samenleving aan wordt geofferd: het “R-getal”. Vele voorspellingen en toezeggingen zijn gedaan en geen gestand gedaan. Maar niet getreurd, Mark zei al “we moeten 100% beslissingen nemen met 50% kennis.”

 

Als straks, op de wat langere termijn, een Parlementaire Enquete over het Corona-beleid wordt georganiseerd, zijn Mark en zijn club dus al gedekt. Politiek Den Haag, de Media EN het Volk zijn nu al bijna een jaar lang gemasseerd. Of liever gezegd: geconditioneerd. Ik ben absoluut geen “virus wappie”. Maar ik voel nu in dit land wel dat elke kritische of minstens iets afwijkende klank vrijwel meteen als zodanig wordt gezien. Mark en Hugo doen toch ZO hun best! Die mag je niet bestrijden!

 

Ondertussen liggen er nu zo’n 530 mensen met Corona op het IC, zijn we bang gemaakt voor een Britse Corona variant en enkele andere de kop opstekende varianten. Er is reeds een “Sperrzeit” afgekondigd, door een rechter van tafel geveegd en door een andere rechter weer geinstalleerd. Het testen gaat niet goed, het leveren van vaccins, vooral van het almachtige Astra Zeneca, gaat niet goed. En alles, zoals het voorzichtig weer openen van onze samenleving, hangt af van al die opgelegde prikjes.

 

“Opgelegd”. Er zou geen “Corona-Paspoort” komen. Nee, maar bedrijven en instellingen kunnen wel bepalen wie wel of niet mag deelnemen aan hun activiteiten, op basis van het overleggen van een negatieve test of vaccin-bewijs. Als DAT geen verkapt Corona-paspoort is, dan weet ik het niet meer. Ondertussen kwijnen burgers en het midden- en kleinbedrijf compleet weg onder dat rammelend beleid. Maar, wees niet getreurd. Het grote bedrijfsleven, Mark’s stokpaardje en toekomst, floreert!

 

Hou me te goede, elk Corona slachtoffer is er een teveel. Maar, wellicht staren we ons te blind op 530 IC-opnames tegenover 17 miljoen inwoners. Luisteren we te blind naar politici die op hun beurt weer te blind luisteren naar virologen die zonder quarantaine terug komen uit China, omdat ze in een “Corona-vrije bubble” hebben geleefd. Handen schuddend, zonder mondkapjes. Ondertussen doet het ene na de andere Kabinetslid of politicus zijn of haar eigen “Grapperhausje”. ’t Zijn net mensen.

 

De tijd gaat ons wellicht leren dat Corona uiteindelijk een vast onderdeel blijft van ons leven. Met andere woorden: het wordt ongetwijfeld, net als het Griep-virus, een “endemisch” virus. Waaraan de zwakkeren onder ons, de ouderen en diegenen met een onderliggende complicatie, meer van te lijden hebben dan de rest van ons, en er soms zelfs heel tragisch aan sterven. Misschien moeten wij allen, inclusief Politiek Den Haag, daar vrede mee sluiten. En onze samenleving weer open gooien…